Digital Believer

Van idee tot digitale
roadmap

 

AANPAK

Design Thinking

Design Thinking beoogt met oplossingsgericht denken een constructief toekomstbeeld te schetsen. Aan de hand van de Design Thinking methodologie verkennen en selecteren we samen kansen voor digitale innovatie, onderzoeken we de uitdagingen en wensen van de stakeholders en ontwikkelen we een scenario voor de digitale toekomst voor je bedrijf.
Design thinking workshops in de praktijk
Big-Picture-workshop

Big Picture workshops

Een interactieve workshop waarbij we samen met experts en grafisch designers letterlijk en figuurlijk werken aan de digitale innovatie “Big Picture” voor je organisatie en business. Het eindresultaat is een grafisch vormgegeven poster die jouw digitale innovatierichting en kansen weergeeft.

Discovery meeting

Voor je gaat denken aan workshops, is het goed om eerst eens een verkennende bespreking te hebben met met een van onze experts. Op basis van dit gesprek bepalen we welke workshops en faciliteiten het best passen bij jouw situatie en jouw business.
Discovery meeting, voorafgaand aan bijvoorbeeld workshops of Future Lab
Business Sprint-ind

Business Sprint

De business sprints voeren we uit samen met Future Lab. Binnen deze sprint gaan we samen met een team op zoek naar de allerbeste routes om een product op te schalen. Waar liggen de kansen? En wat is de behoefte van je klanten? Zien zij de waarde van je innovatie? Het doel is dan ook om uiteindelijk een rijker en grootser product neer te zetten.

Functionele en technische IoT workshop

Met deze workshop brengen we business en technologie samen. Na een korte introductie ga je samen met je collega een mini IoT oplossing bouwen. Wij stellen de materialen en de kennis beschikbaar waarmee je spelenderwijs leert hoe IoT werkt en hoe het toe te passen is binnen je organisatie.
workshop

INNOVATIE FACILITEITEN

Afhankelijk van jouw wens of use case kiezen we de best passende locatie om het gesprek aan te gaan. Alles om je te inspireren. Of direct al aan de slag te gaan met de techniek. Hieronder zie je een overzicht van de innovatie faciliteiten in Nederland en Duitsland.

T-Labs: samenwerking van wetenschappers, startups en experts

Krijg toegang tot ruim 400 experts en wetenschappers vanuit diverse disciplines, maar ook startups vanuit meer dan 25 verschillende landen die samenwerken in T-Labs aan technologische en business-innovaties.
T-Labs
Telekom-open-IOT-Labs

Telekom open IoT Labs

Het Fraunhofer instituut behoort tot de grootste onderzoekscentra van Europa voor technologietoepassingen. We werken samen met dit vooraanstaande instituut om onder andere IoT toepassingen technisch te testen in ons gezamenlijk opgezette IoT Lab.

T-Systems Innovation Center

Ons Innovatiecentrum is een inspirerende omgeving waarin we je kennis laten maken met innovatie in de prototyping fase. Dit innovatiecentrum biedt volop mogelijkheden voor workshops en proof-of-concepts met moderne IT systemen en oplossingen om je digitale innovaties te testen. Zonder dat je zelf in testomgevingen moet investeren.
Innovation center als incubator voor co-creatie en innovatie
Hub:raum: hackathons, co-creatie en prototyping voor startups en scale-ups

Telekom Hub:raum

Incubator van Deutsche Telekom, die innovaties en startups begeleidt op het gebied van gezamenlijke business development trajecten, hackathons en het ontwikkelen van prototypes.

Telekom Design Gallery

Laat je inspireren en verwonderen in de digitale en verbonden wereld van de toekomst. In dit innovatie centrum laten we jaarlijks aan meer dan 6000 bezoekers zien hoe klantgericht ontwerp het leven verrijkt.
Telekom-Design-Galery
Innovation center als incubator voor co-creatie en innovatie

Detecon DIGI Engineering center

Engineering center waar topconsultants en engineers samenwerken aan de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen op het gebied van Cyber Security, Innovatie, Data Analytics en Industrial IoT.

Future Lab – Amsterdam

Future Lab is het centrum voor ambacht en innovatie. We ontwikkelen en testen hier ideeën die jouw business kunnen veranderen en toetsen op de potentie van het verdienmodel.
Future lab is waar startups met methodes als design thinking en in co-creatie de wereld van morgen vormgeven.
IOT-meeting-center-Den-Bosch

IoT meeting center – Den Bosch

In de prachtige oude De Gruyterfabriek in Den Bosch hebben we samen met T-Mobile een IoT meeting center. In dit inspirerende meeting center temidden van talloze startups is alle ruimte voor brainstorms en meetings over digitale innovatie.
 
Wil jij de volgende stap
maken met IoT?
 

REFERENTIES EN IOT USE CASES


Lees en bekijk hoe wij Internet of Things aanpakken

12 juli 2018

Slimme bijenkorven voorkomen bijensterfte

Slimme bijenkorven zijn uitgerust met IoT-technologie. IoT en sensoren helpen bijensterfte voorkomen. De sensoren verzamelen en versturen gegevens over temperatuur, vochtigheid, geluid en gewicht direct vanuit de bijenkorven naar de imker. Zo draagt digitalisering bij aan het voortbestaan van de bij. Lees meer
4 april 2018
roambee

Roambee – Realtime Tracking & Tracing

Roambee is een uniek service model om goederen op internationaal transport te monitoren. Zonder investeringen in eigen sensoren en systemen. Via een dashboard of op je mobiel krijg je realtime inzicht in de status en locatie van je goederen. Lees meer
30 maart 2018

EATON – IoT voor machinebouwers

EATON heeft samen met T-Systems een gestandaardiseerde oplossing gebouwd waarmee machinebouwers waardevolle data uit hun machines kunnen halen. Lees meer