Digital transformer

IoT technologie
en oplossingen

 

End-to-End dienstverlening

T-Systems biedt klanten end-to-end services voor IoT, geïntegreerd en toekomstbestendig! We helpen je de juiste IoT sensor voor jouw use case te vinden. Daarna integreren we de IoT oplossing met je huidige IT-landschap. Tenslotte leveren we de services om de oplossing stabiel en veilig te laten functioneren.
End-to-end dienstverlening voor IOT 197
Big-Picture-workshop

Business sprint

Met deze methode zoeken we met een team van businessexperts naar de beste route om een IoT innovatie op te schalen. Slimme oplossingen bieden nieuwe kansen. Denk bijvoorbeeld aan digitale drive, smart building en smart parking. We zoeken en vinden oplossingen die de toekomst blijvend veranderen. Wat wil je klant? Wat heeft hij over voor jouw innovatieve oplossing? De business sprints voeren we uit samen met Future Lab.

Service Management

Als een IoT-dienst is opgeleverd, moeten de kwaliteit en de veiligheid van de dienst gewaarborgd blijven. Verbetering is continu vereist. Het is de rol van de service manager om dit te beheren. End-to-end. De service manager is je aanspreekpunt voor alles rondom de levering van de IoT-dienst.
Service managers-197
ecosystem

Ecosysteem

De kracht van Deutsche Telekom en T-Systems is dat we sterke en innovatieve business- en technologiepartners in ons ecosysteem hebben. Afhankelijk van het IoT vraagstuk of specifieke requirements selecteren we de best passende partners om jouw innovaties werkelijkheid te laten worden.

Sensoren

T-Systems maakt zelf geen sensoren of apparaten, daar hebben we vele gespecialiseerde partners voor. We hebben uitgebreide kennis om op basis van je bedrijfsprocessen of IoT vraagstukken de best passende sensor en partner te kiezen.
Sensors
Narrowband IoT en netwerk technologie van T-Systems

Netwerk en narrowband IoT

Als onderdeel van Deutsche Telekom beschikt T-Systems over ongeëvenaarde netwerktechnologie voor IoT. In Nederland maken we natuurlijk gebruik van het krachtige Narrowband IoT netwerk van onze zusterorganisatie
T-Mobile. Daarnaast maken we gebruik van 2G, 3G, 4G en straks ook 5G en LTE-M.

IoT Platformen

Als onafhankelijke service provider maken we gebruik van de best passende IoT platformen van marktleiders in hard- en software zoals Microsoft, Huawei en IBM. Voor IoT heb je platformen nodig om de sensoren te kunnen beheren, data te kunnen opslaan, analyseren en statussen inzichtelijk te maken. Hierbij zijn veiligheid, stabiliteit en schaalbaarheid cruciaal.
IOT platform
Big Data

Big Data

IoT levert enorme hoeveelheden data op. Met onze Business Intelligence/Big Data platformen haal je waardevolle inzichten uit deze data. Deze inzichten maken nieuwe verdienmodellen mogelijk. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om de klantervaring van je diensten of producten te verbeteren.

Data integratie

Door de data die worden verzameld slim te integreren met bijvoorbeeld Salesforce, SAP of andere systemen krijg je de mogelijkheid om je bedrijfs- en klantprocessen efficiënter of slimmer te maken. Naast onze eigen System Integration Experts werken we ook samen met System Integrators zoals bijvoorbeeld SOA People en Ordina.
Data Integration
Security_mag

IoT Security

Als onderdeel van Deutsche Telekom weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de data van onze klanten optimaal te beschermen tegen cybercriminaliteit. Systemen en netwerken worden uitgebreid getest en gecertificeerd, voordat ze in productie gaan. Medewerkers worden continu getraind en gecertificeerd om menselijke fouten te minimaliseren. Vervolgens controleren we continu of alles ook daadwerkelijk veilig blijft.

OPLOSSINGEN

Onze focus ligt op IoT oplossingen die eenvoudig, veilig en snel kunnen worden gebruikt. We bieden oplossingen voor talloze gebruiksscenario's voor verschillende branches. Kernprincipe is onze end-to-end aanpak voor IoT: connectiviteit, platformen, integratie en beheer van IoT oplossingen en diensten. Hieronder hebben we een selectie van onze IoT oplossingen voor je verzameld.

Smart Parking

Smart parking is hot. Hoe vind je snel een vrije parkeerplaats? Hoe draag je bij aan een schoner milieu in steden? Met onze smart parking oplossingen hebben al vele Europese steden ervoor gekozen om parkeerproblematiek op te lossen. In Nederland werken we samen met Dura Vermeer, Nedap en T-Mobile en bieden we aantrekkelijke oplossingen om steden te helpen een schonere, parkeervriendelijke stad te worden. Meer weten over smart parking?
smart parking afb
T-Systems levert kant en klare oplossingen op gebied van smart building

Smart Building

Innovatie in de bouwwereld en het leveren van nieuwe diensten door facilitaire bedrijven is nodig. Met smart building oplossingen wordt dit mogelijk. Bijvoorbeeld door sensoren te plaatsen die CO2, temperatuur en luchtvochtigheid meten. Door gebruik te maken van narrowband IoT in combinatie met onze IoT platformen kan dit centraal gemanaged worden.

Smart Construction

Net als een smart building kunnen grote bouwwerken en infrastructuren innovatiever en slimmer gemonitord worden. Bruggen, wegen en parkeergarages functioneren veiliger dankzij moderne IoT technologie. Zo bieden wij bijvoorbeeld een end-to-end narrowband IoT service om betonrot in bouwconstructies vroegtijdig te signaleren. Met speciale sensoren, gekoppeld aan een centraal IoT platform.
Smart constructions
T-Systems oplossingen voor smart drive zijn beproefd, veilig en innovatief

Digital Drive

Data bieden kansen voor nieuwe businessmodellen voor automotive en verzekeraars. Zo biedt digital drive oplossingen voor fleetmanagement, betere resourceplanning en tracking van rijgedrag. Voor verzekeraars bieden we een innovatieve oplossing om zeer snel schades te kunnen bepalen bij een aanrijding. Zo levert digital drive voor verzekeraars aantrekkelijke besparingen op.

Smart Logistics

Op het gebied van smart logistics bieden we innovatieve modellen voor grensoverschrijdende tracking, monitoring & tracing oplossingen. Dit verhoogt de transparantie in de logistieke keten. Een mooi voorbeeld is onze wereldwijde Roambee service. Bij deze asset tracking as-a-service hoef je zelf geen investeringen te doen in sensoren, platformen en software, maar wordt de dienst op basis van afname gefactureerd.
smart logistics 197
 
Download hier ons gratis IoT boek
met meer oplossingen en use cases
ICON_DOWNLOAD
 

REFERENTIES EN IOT USE CASES


Lees en bekijk hoe wij Internet of Things aanpakken

12 juli 2018

Slimme bijenkorven voorkomen bijensterfte

Slimme bijenkorven zijn uitgerust met IoT-technologie. IoT en sensoren helpen bijensterfte voorkomen. De sensoren verzamelen en versturen gegevens over temperatuur, vochtigheid, geluid en gewicht direct vanuit de bijenkorven naar de imker. Zo draagt digitalisering bij aan het voortbestaan van de bij. Lees meer
4 april 2018
roambee

Roambee – Realtime Tracking & Tracing

Roambee is een uniek service model om goederen op internationaal transport te monitoren. Zonder investeringen in eigen sensoren en systemen. Via een dashboard of op je mobiel krijg je realtime inzicht in de status en locatie van je goederen. Lees meer
30 maart 2018

EATON – IoT voor machinebouwers

EATON heeft samen met T-Systems een gestandaardiseerde oplossing gebouwd waarmee machinebouwers waardevolle data uit hun machines kunnen halen. Lees meer